منتدي الحصريات
أحلى الاكلات المصرية 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا أحلى الاكلات المصرية 829894
ادارة المنتدي أحلى الاكلات المصرية 103798
منتدي الحصريات
أحلى الاكلات المصرية 613623

عزيزي الزائر / عزيزتي الزائرة يرجي التكرم بتسجبل الدخول اذا كنت عضو معنا
او التسجيل ان لم تكن عضو وترغب في الانضمام الي اسرة المنتدي
سنتشرف بتسجيلك
شكرا أحلى الاكلات المصرية 829894
ادارة المنتدي أحلى الاكلات المصرية 103798
منتدي الحصريات
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


Home Of Exclusives
 
الرئيسيةالرئيسية  البوابةالبوابة  أحدث الصورأحدث الصور  التسجيلالتسجيل  دخولدخول  

 

 أحلى الاكلات المصرية

اذهب الى الأسفل 
+2
MEMO
ramy adel
6 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ramy adel
عضو فضى
ramy adel


ذكر
الدلو الحصان
عدد المساهمات : 1170
العمر : 33
تاريخ التسجيل : 18/07/2008
النقاط : 5800
نقاط التقييم : 6

أحلى الاكلات المصرية Empty
مُساهمةموضوع: أحلى الاكلات المصرية   أحلى الاكلات المصرية Icon_minitime1الخميس أكتوبر 23, 2008 2:33 pm

(دجاج بالكارى وصوص البشاميل)

المقادير:

3 صدور دجاج مخليه من العظم
1/2 ملعقه شاى ملح
2.5 ملعقه شاى كارى
2.5 ملعقه شاى قرفه ناعمه جدا
2 ملعقه طعام طحين أبيض
كوب ماء فاتر
ملعقتين زيت أو سمن حسب الرغبه
بصله صغيره مقطعه الى مكعبات


الطريقة:

- أحضرى وعاء عميق وضعى فيه الزيت (او السمن) ثم أضيفى اليه البصل المقطع الى مكعبات واتركيه قليلا دون أن يتغير لونه
- اضيفى الطحين ثم الماء وقلبى الى ان يغلظ قليلا
- قطعى صدور الدجاج الى مكعبات صغيره و أضيفيها الى الخليط السابق مع التقليب المستمر ثم اضيفى باقى المقادير و قلبى مع مراعاه عدم جعل الخليط غليظ و بالعافيه.



(صينية الدجاج بالخضروات)

المقادير:


- دجاجة أو دجاجتين حسب العدد

- خضروات مشكلة :
بطاطا
كرفس
بازلاء
جزر
فلفل حلو (رومي)
كوسه
زهره
بصل
ثوم
خل
بهارات مشكلة (فلفل أسود،هيل حب، .... الخ)
ملح حسب الرغبة
ملعقتين زيت زيتون


الطريقة:


- يغسل الدجاج ويقطع كل دجاجة 4 قطع
-يضاف إلى الدجاج الخل والملح والبهارات حسب الرغبة وزيت الزيتون
- تقطع جميع الخضروات السابقة بشكل متوسط الحجم مع الاكثار من البصل والثوم لأنه يعطي طعم لذيذ وتوضع في طبق منفصل .
- تغسل الخضروات ويضاف إليها الملح والفلفل الأسود
- يوضع الدجاج مع الخضروات السابقة داخل أكياس الشوي بحيث يغطى جميع أجزاء الدجاج بالخضار ، كل قطعتين أو ثلاثة مع بعض حسب حجم أكياس الشوي
- يوضع الدجاج في فرن مسخن مسبقا على درجة 200 لمدة ساعتين إلى أن ينضج الدجاج.
-تفرغ محتويات أكياس الشوي في صينية ويحمر الوجه من الأعلى.
-تقدم مع الأرز
وصحتين وعافية .



(كفتة اللحم بالخضار)

المقادير:

كيلو لحم مفروم
3 حبات بصل
2 حبة بطاطا متوسطه
1 حبة طماطم صغيره
1 حبة فلفل اخضر
حزمة كزبره
3 اكواب دقيق
بهار , فلفل اسو د , ليمون اسود , بهارت مشكله , ملح
زيت للقلي


الطريقة:

- قطعي البصل و الطماطم و البطاطا و الفلفل إلى مكعبات صغيره جداً , افرمي حزمة الكزبره ناعماً .
- اخلطي الخضار و اللحم و الطحين و البهارات مع بعضها البعض , دعيها قليلاً في الثلاجة , ثم كوريها و اقليها بالزيت حتى تنضج .
- ضعيها في طبق التقديم , و قدميها مع الصلصة .



(الحواوشى المصرى)


المقادير:


- نصف كيلو لحم مفروم نسبة الدهن بة 20%
- عدد 2 بصلة مقطعة ناعم
- بقدونس مفرى
- فلفل رومي أخضر
- بهارات ملح وفلفل اسمر
- زيت ذرة
- خبز حووشى (خبز غير كامل النضج )



الطريقة:


- توضع نصف كمية البصل على النار مع اضافة كمية زيت مناسبة الى ان يصفر لونها
- ترفع من على النار ثم توضع فى وعاء و يضاف اليها اللحم المفروم و باقى البصل و البهارات و البقدونس و الفلفل و الملح والفلفل الأخضر و يقلب جيدا
- يوضع مقدار من الخليط السابق فى رغيف من الخبز البلدى الاسمر ويفرد بة
- يمسح الوجه بقليل من الزيت ويلف فى ورق قصدير ويوضع فى الفرن الى تمام النضج مع ملاحظة تقليبة على الوجهيين والف صحتين.



(كبدة اسكندرانى)
الى محدش يعرف يعملها
غير الاسكندرنية
الى زى
ههههههههههههههههههه
وهى دى الطريقة

المقادير:

كيلو كبدة مقطعة شرائح رفيعة
ثوم
البهارات: شطه ( فلفل حر ) , كمون , كزبره ناشفة
فلفل حامي او فلفل رومي (بارد )
3 ملعقة كبيرة خل
عصير ليمونة


الطريقة:

- تبلي الكبدة بالثوم و البهارات و الخل و الملح , و دعيها مدة يوم كامل في التتبيلة .
- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الكبدة ونقلب و ستظهر فورا الرائحة الطيبة .
- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء .
- بعد ذلك نرفع الغطاء و نقلب جيدا حتى تتشرب مائها و تتحمر فى زيتها .
- توضع فى طبق التقديم وترش بعصير الليمون (الليمون ضرورى للمذاق المميز للكبدة الإسكندرانى ) .
- قدميها ساخنة مع الخبز و سلطة الطحينة و السلطة الخضراء والبطاطس المحمرة .
- يمكن اضافة حبة بصل وسط جوانح و حبتان طماطم مقشرة و مقطعة شرائح لتقلية الكبدة و الفلفل .

" أفكار الشيف "
- بعد نقع الكبدة المقطعة مكعبات بخليط التتبيلة , ممكن غمسها فى الدقيق ثم البيض ثم البقسماط و قليها بالزيت الغزير و تقديمها كنوع ثاني اسمه الكبده البانيه.


aa aa aa aa aa aa
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
MEMO
المدير العام
المدير العام
MEMO


ذكر
السمك القط
عدد المساهمات : 3747
العمر : 37
تاريخ التسجيل : 23/06/2008
النقاط : 6816
نقاط التقييم : 15

أحلى الاكلات المصرية Empty
مُساهمةموضوع: رد: أحلى الاكلات المصرية   أحلى الاكلات المصرية Icon_minitime1الخميس أكتوبر 23, 2008 3:06 pm

والله انت راجل تماما يا رامى

ميرسى ليك يا بركة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
RORO
عضو فضى
RORO


انثى
الاسد القط
عدد المساهمات : 1050
العمر : 36
تاريخ التسجيل : 15/10/2008
النقاط : 5806
نقاط التقييم : 1

أحلى الاكلات المصرية Empty
مُساهمةموضوع: رد: أحلى الاكلات المصرية   أحلى الاكلات المصرية Icon_minitime1الإثنين أكتوبر 27, 2008 7:57 pm

الاكلات جامده اوى يا رامى
شكرا جداااا على تعبك
مستنين اكتر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
koko
عضو مثقف
عضو مثقف
koko


ذكر
السرطان الثور
عدد المساهمات : 274
العمر : 38
تاريخ التسجيل : 03/08/2008
النقاط : 5754
نقاط التقييم : 0

أحلى الاكلات المصرية Empty
مُساهمةموضوع: رد: أحلى الاكلات المصرية   أحلى الاكلات المصرية Icon_minitime1الثلاثاء أكتوبر 28, 2008 8:59 am

شكرا ليك يا رامى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
saso
عضو فضى
saso


انثى
العقرب الحصان
عدد المساهمات : 1598
العمر : 33
تاريخ التسجيل : 23/10/2008
النقاط : 6314
نقاط التقييم : 3

أحلى الاكلات المصرية Empty
مُساهمةموضوع: رد: أحلى الاكلات المصرية   أحلى الاكلات المصرية Icon_minitime1الثلاثاء أكتوبر 28, 2008 9:26 pm

ايه الاكلات الجامده دي يا رامي
ميرسي كتير
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
do_2008_do
عضو نشيط
do_2008_do


انثى
العذراء الثور
عدد المساهمات : 178
العمر : 38
تاريخ التسجيل : 02/10/2008
النقاط : 5686
نقاط التقييم : 1

أحلى الاكلات المصرية Empty
مُساهمةموضوع: رد: أحلى الاكلات المصرية   أحلى الاكلات المصرية Icon_minitime1الأربعاء أكتوبر 29, 2008 4:15 pm

تعيش وتجيب يا رامى اكلات حلوة والاكتر اللى استفادت منها هى الكبده الاسكندرانى يامعلم لانى كنت مش بعملها كدا
منكم نستفيد
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
أحلى الاكلات المصرية
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» أطفال مع أحلى أزياء
» ما أحلى عشقك يا حصرى
» أحلى معانى الحب
» أحلى فوانيس لأحلى شهر (شهر رمضان الكريم)
» هل يحكم «بيزنس» وإعلانات حسن حمدي «أخلاق» الكرة المصرية.. يا زاهر

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدي الحصريات :: منتديات الاسرة :: منتدى المطبخ-
انتقل الى: